Αλλεργίες Στα Καλλυντικά; 3 Προβλήματα Που Δεν Θέλετε Να Έχετε!

October 6, 2021 6:57 am Published by Leave your thoughts

Το νερό της υδατικής φάσης είναι υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροβίων, είναι τροφή γι΄αυτά. Οπότε εάν δεν έχουμε προσέξει αρκετά κατά την παρασκευή της κρέμας (καλή αποστείρωση) ή αν την αφήσουμε εκτός ψυγείου είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν αυτά τα μικρόβια και να σχηματίσουν αποικίες, δηλαδή εστίες μούχλας (θα φαίνεται σαν τυρί ροκφόρ). Από την άλλη μεριά το τάγγισμα των λαδιών είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου λόγω των οξειδώσεων που γίνονται στα λάδια. Κατά την οξείδωση, παράγονται οι βλαβερές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν πρόβλημα για τον οργανισμό μας αλλά και για το προϊόν μας, το οποίο θα αλλοιωθεί στην όψη του (γίνεται πιο σκούρο) αλλά και στη μυρωδιά (μυρίζει άσχημα). Για τον ασφαλή καθαρισμό του προσώπου σας προτείνουμε το καθαριστικό προσώπου Inalia Micellar Cleansing Water που χάρη στο νερό βασιλικού έχει αντιβακτηριακές, καταπραϋντικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αποτελεί ιδανικό καθαριστικό για το λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα, ακόμη και για το δέρμα με τάση ακμής.

καλλυντικά προβλήματα

Σήμερα, το Ziaja είναι ένα εμπορικό σήμα που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα προϊόντα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν όλους τους τύπους δέρματος και τα δερματικά προβλήματα. Το Ziaja είναι ένα εμπορικό σήμα για όλη την οικογένεια, προσφέρει εξειδικευμένες σειρές για γυναίκες, άντρες καθώς και για μωράκια και παιδιά. Η γκάμα μας περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 είδη φιλικών προς το δέρμα και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων. Η βιταμίνη C είναι μια από τις πολυτιμότερες και θρεπτικότερες βιταμίνες.

Εντερικά Προβλήματα

Συστατικά, των οποίων η χρήση ευθύνεται για δερματικά προβλήματα όπως κοκκινίλες και ερεθισμοί, ενώ συνδέεται με ορμονικές διαταραχές ή ακόμα και με ορισμένους τύπους καρκίνου. Συντηρεί όλα τα προϊόντα που περιέχουν υδατική φάση (κρέμες, αντηλιακά, concealers, τζελ, μαλακτικά, σαμπουάν, αποσμητικά). Αποτελείται από φαινοξυαιθανόλη και από ένα μαλακτικό https://www.pharmacy4u.gr/ παράγοντα, την καπρυλική γλυκόλη. ‘Ενα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν φτιάχνουμε τα καλλυντικά μας είναι η συντήρηση του προϊόντος, μιας και είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί από μικρόβια και να “χαλάσει”. Επίσης, άλλο ένα πρόβλημα είναι το τάγγισμα των λαδιών (οξείδωση φυτικών ελαίων) το οποίο αλλάζει την όψη και την οσμή του προϊόντος.

καλλυντικά προβλήματα

Περισσότερες από 5000 διαφορετικές αρωματικές ουσίες χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Στο 70-80% των περιστώσεων αλλεργίας σε άρωμα, μετά από δοκιμασία επικόλλησης ανευρίσκεται το Balsam of Peru και το Fragrance Mix (το οποίο περιέχεται σε 8 κοινά http://www.dallascarwraps.com/υγεία/ αρώματα). Το άρωμα μπορεί επίσης να προκαλέσει αυξημένο χρωματισμό του προσβεβλημένου δέρματος, φωτοδερματίτιδα ή κνίδωσης επαφής. Τα πιο συνηθισμένα ερεθιστικά του δέρματος περιλαμβάνουν οξέα, αλκάλεα, απορρυπαντικά και διαλύτες που διαταράσσουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος.

Ο όρος «φυσικά καλλυντικά», βέβαια, δε θα πρέπει να συγχέεται με τον όρο «φυτικά καλλυντικά». Τα φυτικά καλλυντικά είναι και φυσικά αλλά τα φυσικά δεν είναι απαραίτητα και φυτικά! Φυτικά ονομάζονται τα καλλυντικά τα οποία έχουν συστατικά φυτικής προέλευσης https://eumeds.gr/ (προέρχονται από φυτά). Σε αυτή την κατηγορία δεν εντάσσονται καλλυντικά που περιέχουν ζωικής προέλευσης συστατικά. Με τον όρο «φυσικά καλλυντικά» εννοούμε το καλλυντικό προϊόν του οποίου τα συστατικά είναι φυσικής προέλευσης στο μεγαλύτερο βαθμό.

Ερεθιστική Δερματίτιδα Εξ Επαφής

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαιραίτητη η χρήση μιας επουλωτικής και αναπλαστικής κρέμας όχι μόνο για αντιμετώπιση, αλλά και για πρόληψη κάθε φορά πριν βάλετε τη μάσκα σας. Για τους μώλωπες προτείνεται η χρήση κρέμας arnica, ενώ για πιο έντονα εξανθήματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρέμα υδροκορτιζόνης 1%. Το πιο συνηθισμένο αλλεργιογόνο που προκαλεί αλλεργική δερματίτιδα εξ’ επαφής είναι το άρωμα.

Ένα αντιοξειδωτικό προϊόν, που θα περιέχει αναγνωρισμένα αντιοξειδωτικά μόρια όπως το ασκορβικό οξύ ( βιταμίνη C ), η τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε) και το φερουλικό οξύ. Τα αντιοξειδωτικά σκευάσματα εφαρμόζονται το πρωί σε στεγνό καθαρό δέρμα. Στόχο έχουν να μας προστατέψουν από τις βλαβερές επιδράσεις του περιβάλλοντος (ήλιος, στρες, μόλυνση). Tο Probiozen Med της σειράς Platinum Range από την POWER HEALTH είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν για τη θεραπεία του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Κατά μέσο όρο, χρησιμοποιούνται καθημερινά από άντρες και γυναίκες 9 διαφορετικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης, με το 25% των γυναικών να χρησιμοποιούν 15 ή περισσότερα προϊόντα ημερησίως. Αυτά περιέχουν 126 διαφορετικά χημικά συστατικά, περίπου το 60% των οποίων απορροφώνται από το δέρμα.

  • Αυτός ο μύθος τείνει να καταρριφθεί, όταν υπενθυμίζεται στους ανθρώπους ότι τα περισσότερα αλλεργιογόνα είναι “φυσικές” πρωτεΐνες.
  • Οι χημικές ουσίες τοποθετούνται στην πλάτη και παραμένουν εκεί για 48ώρες.
  • Μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα μέλη του πληθυσμού ανάλογα με την “ερεθιστικότητα” του χημικού, τη διάρκεια επαφής και την ατομική ευαισθησία.
  • Τα booster είναι συμπυκνωμένες συνθέσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα της επιδερμίδας, συνδυαστικά με κάποιο άλλο προϊόν, ορό ή κρέμα, ενισχύοντας τη δράση τους.
  • Σε επόμενη χρήση του make-up, μπορεί να προκληθούν μολύνσεις στο δέρμα.

 Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ανάπτυξης μικροβιακού φορτίου χρησιμοποιούμε ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ. Τα προϊόντα Ziaja στην Ελλάδα θα τα βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών & φαρμακεία. Αναπλάθει και επουλώνει την επιδερμίδα από τις κοκκινίλες και από τυχόν πληγές, κοψίματα & φλεγμονές σε πρόσωπο και σώμα.

Δερματικά Προβλήματα Λόγω Μάσκας;

Προστίθεται στο τέλος της παρασκευής του καλλυντικού προϊόντος σε ποσοστό 1-3%. Είναι γεγονός ότι άλλες ανάγκες έχει ένα λιπαρό δέρμα με τάση ακμής και άλλες ένα ξηρό λεπτό δέρμα. Εδώ πρέπει να σκεφτούμε και τα ειδικά προβλήματα που μπορεί να έχει το δέρμα μας.

καλλυντικά προβλήματα

Εστιάζουμε στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη που μας καθιστά μια μελλοντοστραφή και καινοτόμο εταιρεία. Τα τελευταία χρόνια είμαστε στην κορυφή της πολωνικής αγοράς καλλυντικών. Η επιτυχία αυτή προέρχεται από τη σκληρή δουλειά και την τεράστια αφοσίωση καθώς και τον μεγάλο ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα. Ξεκινήσαμε με κρέμα ελαιόλαδου, η οποία συνεχίζει να πωλείται με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Η φυτο-φωτοδερματίτιδα προκαλεί ερυθρότητα και φουσκάλες κατά την πρώτη έκθεση, ακολουθούμενη από επίμονη υπερμελάγχρωση (σκούρο χρώμα του δέρματος). Το εξάνθημα παράγεται μέσω φωτοτοξικής αντίδρασης, πράγμα που σημαίνει ότι η αντίδραση καθιστά το δέρμα επιρρεπές σε βλάβη από το υπεριώδες https://www.tofarmakeiomou.gr/el-gr/ φως και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κάψιμο και πόνο στο επηρεαζόμενο σημείο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αντίδραση που παράγεται από φυτά όπως ο δηλητηριώδης κισσός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αλλεργική αντίδραση εξ’ επαφής και περιλαμβάνει συμπτώματα όπως έντονος κνησμός.

Από Το Καλλυντικό Στο Cosmeceutical

Ως εκ τούτου τα ατοπικά άτομα που χρησιμοποιούν συχνά το νερό εμφανίζουν συχνότερα ερεθιστική δερματίτιδα χεριών. Ένας άλλος λόγος που οι ατοπικοί εμφανίζουν ερεθιστική δερματίτιδα είναι ότι το δέρμα τους τραυματίζεται εμφανίζοντας γρατζουνιές, επιτρέποντας έτσι τις κάτω από άλλες συνθήκες αβλαβείς χημικές ουσίες των καλλυντικών, να εισέλθουν στο δέρμα. Ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής (πιο συχνή από την αλλεργική δερματίτιδα). Αναπτύσσεται όταν μία ερεθιστική ή «σκληρή» ουσία βλάπτει το δέρμα. Συνήθως αρχίζει με τη μορφή κνηδωτικού και αποφολιδωμένου δέρματος ή εξανθήματος, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε φυσαλίδες που υδρορροούν, ειδικά αν το δέρμα ερεθίζεται επιπλέον από το επίμονο ξύσιμο. Περιοχές όπως η εξωτερική ευαίσθητη στοιβάδα του δέρματος στα βλέφαρα ή όπου το δέρμα είναι ξηρό έχουν μεγαλύτερη ευπάθεια στην ανάπτυξη ερεθιστικής δερματίτιδας.

Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε καλλυντικά ματιών, αν έχουμε μόλυνση στα μάτια ή εάν το δέρμα, γύρω από τα μάτια, είναι ερεθισμένο. Περιμένουμε να θεραπευτούμε και μετά από λίγες μέρες, χρησιμοποιούμε ξανά μακιγιάζ ματιών. Πετάμε όλα τα καλλυντικά ματιών, που χρησιμοποιούσαμε όταν πάθαμε τη μόλυνση. Η δερματίτιδα εξ’ επαφής είναι μια φλεγμονή που προκύπτει από την αλληλεπίδραση του δέρματος και μιας ουσίας (ακόμα και του νερού) που έρχεται σε επαφή. Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, αυτές οι ουσίες είναι αβλαβείς.

Επιπλέον, η λιπαρότητα, ο ιδρώτας, οι ρύποι και το μακιγιάζ μπορούν να συσσωρευτούν κάτω από το ύφασμα οδηγώντας σε εξανθήματα ή ακόμη και σε έξαρση ακμής, ειδικά σε περιοχές όπου η μάσκα έρχεται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα. Τα τεχτητά νύχια μπορεί να είναι μια πηγή προβλημάτων, ειδικά, όταν δεν εφαρμοστούν σωστά. Τα τεχνητά νύχια πρέπει να κολληθούν καλά, επειδή κάθε κενό, μεταξύ των φυσικών και των τεχνητών νυχιών, αποτελεί αφετηρία μόλυνσης. Τέτοιες μολύνσεις μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε μόνιμη απώλεια νυχιών.

Categorised in:

This post was written by IMConsultantServicess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *