Στυτική Δυσλειτουργία

October 6, 2021 6:58 am Published by Leave your thoughts

Παράλληλα το πέος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να έρθει σε πλήρη στύση, η οποία μάλλον δεν είναι τόσο σφιχτή όσο θα είναι αυτή ενός άνδρα που διανύει την τρίτη ή την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Πλέον έχουμε στην διάθεσή μας πολλές εργαστηριακές εξετάσεις που συμβάλλουν καταλυτικά στην διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι εξετάσεις για τα συστημικά νοσήματα περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, αναλύσεις ούρων, λιπιδαιμικές μετρήσεις, μετρήσεις κρεατινίνης και ηπατικών ενζύμων. Τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα μπορούν να μας δώσουν ενδείξεις σχετικά με ενδοκρινικά θέματα και να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο ένας άνδρας έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Το άγχος της επίδοσης, η αγωνία να εντυπωσιάσουν τη σύντροφό τους, η ανασφάλεια για τομέγεθοςτου πέους τους, οι προηγούμενες εμπειρίες τους, αλλά και η πίεση της καθημερινότητας μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά τη στύση τους. Παράγοντες όπως η ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στο πλαίσιο της σχέσης, η προηγούμενη αρνητική ή τραυματική σεξουαλική εμπειρία, υπερβολικές προσδοκίες ή κάποια βιολογική παράμετρος είναι σε θέση να πυροδοτήσουν διαταραχή στη στυτική λειτουργικότητα. Τέτοιου είδους παράγοντες συνήθως επηρεάζουν την εικόνα του ατόμου για τον εαυτό του και παρεμβαίνουν στην ομαλή σεξουαλική ζωή και λειτουργία. Οι υψηλές τιμές σε αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, χοληστερόλη και τριγλυκερίδια μπορούν να βλάψουν τις αρτηρίες της καρδιάς (προκαλώντας έμφραγμα του μυοκαρδίου), τον εγκέφαλο (προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο) αλλά και τη στυτική λειτουργία. Η μεγάληπεριφέρεια μέσης συμβάλλει επίσης στην αύξηση του σχετικού κινδύνου. Γι ‘αυτό και αν αντιμετωπίζεται προβλήματα με τη στύση σας, κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε έναν ειδικό.

Όπως ακριβώς τα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς πάσχουν στην καρδιαγγειακή νόσο με αποτέλεσμα τη μειωμένη ροή αίματος στο μυοκάρδιο, με τον ίδιο τρόπο η μειωμένη ροή αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Παράγοντες όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η υψηλή χοληστερίνη, η έλλειψη άσκησης και ο Σακχαρώδης Διαβήτης σχετίζονται και με διαταραχες στύσης και καρδιαγγειακή νόσο. Εάν είστε πάνω από 50 ετών με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου (υψηλή χοληστερίνη ή τριγλυκερίδια, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη) ή ήδη πάσχετε από καρδιαγγειακή νόσο, τότε μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε μία ειδική διαγνωστική εξέταση που λέγεται triplex αγγείων πέους.

στυτική δυσλειτουργία

Αν δεν το αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα θα επιμένει και ίσως σε οδηγήσει σε προβλήματα στη σχέση σου, αλλά και σε μειωμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Η στυτική δυσλειτουργία είναι η προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης. Για να ολοκληρωθεί μία επιτυχημένη στύση συμμετέχουν στη διαδικασία τα νεύρα, οι μύες, τα αγγεία, οι ορμόνες και ο εγκέφαλος. Αν κάποιο από αυτά δεν λειτουργεί σωστά, η στυτική διαδικασία επηρεάζεται.

Οι Γιατροί Μας

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει προσωρινή και μακροχρόνια στυτική δυσλειτουργία, αν και δεν είναι σαφής ο τρόπος που ενεργεί. Ένας τρόπος μπορεί να είναι ότι καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου. Μια μελέτη ανέφερε ότι πάνω από το 50% των ανδρών έχουν κάποιο σημάδι στυτικής δυσλειτουργία μετά την ηλικία των 40 αλλά αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο στους καπνιστές.

στυτική δυσλειτουργία

Έχει, ωστόσο, παρατηρηθεί ότι μετά την ηλικία των 40 ετών απαντάται συχνότερα. Ο γιατρός θα προκαλέσει στύση στο ιατρείο και με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος υπερήχων, θα ελέγξει τη λειτουργία των αγγείων του πέους (αρτηριών και φλεβών). Η https://eumeds.gr/ αποτελεί μια από τις συχνότερες διαταραχές του ανδρικού πληθυσμού με ποικίλα αίτια ψυχολογικής και σωματικής φύσεως. Φέρνει δεαυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητακαι τα αποτελέσματά της μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια.

Το Εμβόλιο Της Γρίπης Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Και Την Ίδια Ημέρα Με Το Εμβόλιο Του Κορονοϊού

Οι παράγοντες που προκαλούν βλάβη στα αγγεία του πέους είναι κοινοί με αυτούς που βλάπτουν τα αγγεία και σε οποιοδήποτε ζωτικό μας όργανο, όπως στην καρδιά, στα μάτια, στον εγκέφαλο, στους νεφρούς. Τέτοιοι είναι η υπέρταση, το κάπνισμα, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου, η δυσλιπιδαιμία, η καθιστική ζωή/παχυσαρκία και το χρόνιο στρες. Η εξάλειψη των παραπάνω βλαπτικών παραγόντων βοηθά στην πρόληψη αλλά και την αντιστροφή της αγγειογενούς ΣΔ, στρατηγική που αποτελεί και τη λεγόμενη συντηρητική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η https://www.pharmacy-care.gr/ μπορεί να προκληθεί από έναν ή περισσότερους από τους παραπάνω παράγοντες. Για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε γιατρό, ώστε να διαγνωστούν και να θεραπευτούν τυχόν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Επίσης, πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα προκαλούν στυτική δυσλειτουργία και καθυστερημένη εκσπερμάτιση.

Η έμπειρη ομάδα της U4U βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, εφαρμόζοντας την εν λόγω μέθοδο με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και αποτελεσματικότητας στους ασθενείς της. Έτσι ασθένειες όπως οδιαβήτηςκαι ηυπέρταση, που ενδέχεται να εμφανιστούν σε νεαρή ηλικία, δημιουργούν ένα υπόστρωμα που δεν ευνοεί τη στύση. Με τον μεν διαβήτη δεν αιματώνονται επαρκώς τα γεννητικά όργανα, αφού ο οργανισμός αντιμετωπίζει πρόβλημα στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου, στην δε υπέρταση οι λειτουργίες του σώματος μοιάζουν, εξαιτίας της ασθένειας, πιο γερασμένες. Όταν μάλιστα έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας χρήσηςναρκωτικών, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού σταδιακά εξαντλούνται τα αποθέματα τεστοστερόνης, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη στυτική λειτουργία.

  • Πρόσφατη κλινική μελέτη απέδειξε ότι η τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση των ανδρών (93%) σε σύγκριση με τα φάρμακα (51%) και τις ενέσεις στο πέος (40%).
  • Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως οι νέοι άνδρες διεγείρονται πολύ γρηγορότερα σε σύγκριση με τις νεαρές γυναίκες και συχνά φτάνουν σε οργασμό όταν οι γυναίκες βρίσκονται ακόμα στην πρώτη φάση της διέγερσης.
  • Όσο αυξάνεται ο χρόνος λήψης τους, αυξάνεται συνήθως και η ανάγκη για μεγαλύτερη δόση.
  • Όπως αναφέρετε πιο πάνω, η διαταραχή στύσης σε νέους και μέσης ηλικίας άνδρες είναι συνήθως ψυχογενής, ενώ στους ηλικιωμένους είναι συνήθως οργανικής αιτιολογίας.
  • Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για αγγειακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη, δύο μεγάλες αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας.

Η επίτευξη στύσης, πέρα από οργανικούς, μπορεί να επηρεαστεί και από ψυχολογικούς παράγοντες. Για τα ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν ειδικές θεραπείες (γνωστική/συμπεριφορική και sex therapy), που περιλαμβάνουν συναντήσεις ανά 2 περίπου εβδομάδες με ειδικό σεξολόγο και διαρκούν από 1-3 μήνες ανάλογα με το πρόβλημα. Στα οργανικά προβλήματα, ο πιο συχνός τρόπος αντιμετώπισης είναι η φαρμακευτική αγωγή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα χάπια της στύσης χρησιμοποιούνται και από άντρες με ψυχογενή http://americantaxbureau.com/προσπαθείτε-να-κόψετε-το-κάπνισμα/, μέχρι να λυθεί το πρόβλημά τους.

Ημικρανίες: Πόσο Αυξάνουν Τον Κίνδυνο Στυτικής Δυσλειτουργίας

• Οι αντλίες κενού είναι αρκετά διαδεδομένες στην Αμερική και στην Ιαπωνία, αλλά θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες. Μπορείτε να τρέξετε τόσο γρήγορα όσο όταν ήσασταν 20 χρονών; Να κλωτσήσετε τη μπάλα τόσο δυνατά όσο κάποτε; Πιθανότατα όχι. Αποφυγή της συνεχούς οικονομικής επιβάρυνσης για την προμήθεια φαρμάκων ή/και ενέσεων. Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Δυστυχώς, όμως, αντί να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους ψυχολόγους/ψυχιάτρους, προτιμούν είτε τη σιωπή είτε την εύκολη δήθεν λύση, το φάρμακο. Όπως και αν έχει, είναι ένα ιατρικό πρόβλημα, και δεν πρέπει να το κρύβουν, γιατί, όσο καθυστερούν τη θεραπεία, τόσο πιο δύσκολη αυτή γίνεται. Arnold Kegel δημιούργησε αρχικά τις ασκήσεις Kegel στα τέλη της δεκαετίας του 1940 για να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακτήσουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης μετά από ένα τοκετό.

στυτική δυσλειτουργία

Πιο συγκεκριμένα, το ιατρικό ιστορικό μπορεί να αποκαλύψει νοσήματα που οδηγούν σε ΣΔ, ενώ μια απλή περιγραφή της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό προβλημάτων σχετικά με τη σεξουαλική επιθυμία, τη στύση, την εκσπερμάτιση, ή τον οργασμό. Η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους, η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή και να βελτιώσουν τα προβλήματα στύσης. Τα εγκεκριμένα φάρμακα από τον FDA ειδικά για τη θεραπεία ΣΔ είναι αποτελεσματικά για πολλούς άνδρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα ή ενέσεις απευθείας στο πέος. Δυστυχώς, άλλοι παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν τη μη ικανοποιητική στυτική λειτουργία.

Αυτή η φαρμακευτική αγωγή λαμβάνεται συνήθως 30 με 60 λεπτά πριν από την επαφή, αν και ορισμένοι ασθενείς βλέπουν καλύτερα αποτελέσματα μετά από μερικές ώρες. Ανάλογα με τον τύπο του φαρμάκου, η διάρκεια δράσης κυμαίνεται από 8 έως 36 ώρες. Τα φάρμακα αυτά απορροφώνται καλύτερα https://www.ilovepharmacy.gr/ όταν λαμβάνονται με άδειο στομάχι, καθώς ένα λιπαρό γεύμα πριν τη λήψη του φαρμάκου, μπορεί να καθυστερήσει την απορρόφηση του. Σε γενικές γραμμές, συνιστάται η αποφυγή της λήψης των φαρμάκων αυτών με αλκοόλ λόγω της πιθανής ζαλάδας ή του πονοκεφάλου που μπορεί να προκληθεί.

Διάγνωση Της Νόσου

Η φυσική εξέταση από τον ιατρό μπορεί να προσφέρει χρήσιμες ενδείξεις σχετικά με διάφορα οργανικά προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν το πέος δεν παρουσιάζει ευαισθησία στην φυσική επαφή, είναι μια ένδειξη ότι ότι η μπορεί να έχει αιτία κάποιο πρόβλημα του νευρικού συστήματος. Στους ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία παρατηρήθηκε αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%, ενώ το 80% των ασθενών διακόπτουν τη λήψη φαρμάκων για τη στύση μετά τη θεραπεία, αφού δεν τα χρειάζονται πια.

Η Στυτική Δυσλειτουργία Μπορεί Να Ξεπεραστεί, Ενδεχομένως Και Χωρίς Φάρμακα, Αρκεί Να Ακολουθήσετε Τα Σωστά Βήματα

Όλα τα τμήματα αυτά τοποθετούνται στη θέση τους από μια μικρή τομή, που γίνεται στην κάτω επιφάνεια του πέους, στο όριο με το όσχεο ακόμη και υπό ραχιαία αναισθησία (μόνο από τη μέση και κάτω). Τίποτε δεν είναι ορατό εξωτερικά και μόνο η αντλία ψηλαφιέται από τον ασθενή στο όσχεο, όπως ψηλαφά τους όρχεις του. Για την πλήρωση των κυλίνδρων με το νερό, που υπάρχει μέσα στο ντεπόζιτο και συνεπώς το φούσκωμα των κυλίνδρων και την επίτευξη στύσης, αρκεί να πιέσει κανείς σαν να φουσκώνει ένα πιεσόμετρο το κάτω στρογγυλό μέρος της αντλίας.

Categorised in:

This post was written by IMConsultantServicess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *